Semillas despues de cosechadas…

Semillas despues de cosechadas…

(ESP/ENG)

Como podéis ver, aquí no se para.

Cuando se hacen siembras, no todo son bellotas. Puesto que hay que fomentar que se regenere el ecosistema local, se cosechan semillas de los especímenes más saludables, y se procesan para experimentos e intervenciones en el terreno.

Lo ideal es tener plantas y arbustos a diferentes alturas, con diferentes requerimientos y funciones ecosistémicas.

Las semillas se deben cosechar de la zona más próxima a donde se quiera hacer la siembra, para que la genética esté adaptada al lugar, entre otras razones.

A veces hay que secar, otras hay que quitarles el mesocarpo, algunas ya están listas para su almacenamiento. Pero en resumen, es el lío que podéis ver en las fotos!!

Now that sowing campaign is finish we have time to show other things that we do. That is from last Autumn/Winter, and it’s about after the seed harvesting, the processing for storage and use.

When sowing, it’s not all acorns. Since the local ecosystem is to be encouraged to regenerate, seeds are harvested from the healthiest specimens, and processed for experiments and field interventions.

Ideally, plants and shrubs at different heights, with different requirements and ecosystem functions, should be available.

Seeds should be harvested from the area closest to where the planting is to be done, so that the genetics are adapted to the site, among other reasons.

Sometimes they have to be dried, sometimes the mesocarp has to be removed, sometimes they are ready for storage. But in short, it’s the mess you can see in the photo!!

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